Nurkanović: Očekuje nas rovovska borba

Kapiten KK Gradina Srebrenik

Nurkanović: Očekuje nas rovovska borba

D. Rakanović

Košarkaši Gradine iz Srebrenika sutra gostuju Vogošći u prvoj utakmici finalne serije A-1 lige FBiH. 

Kapiten Gradine Edin Nurkanović poručio je da je plasman u finale veliki uspjeh za košarku u Srebreniku, ali je istakao da će i u finalu dati svoj maksimum.

"Sam plasman u finale je jako veliki uspjeh za košarku u Srebreniku ali je sigurno da ne želimo samo na tome stati i da ćemo dati svoj maksimum kako bi pokušali pehar donijeti u Srebrenik, što bi i meni lično bila kruna na karijeru jer pehara je bilo i prije ali bi mi ovaj bio najdraži", rekao je Nurkanović.

On je istakao da ekipu Vogošće maksimalno cijene i respektuju, kao i da ih očekuje rovovska borba

"Dobro treniramo, dobro se pripremamo, zdravstveni bilten je dobar i nadat se da će takav i ostati do kraja sezone i što je najbitnije u jako dobrom smo ritmu gdje smo vezali osam pobjeda i sigurno sa velikim samopouzdanjem ulazimo u ovu finalnu seriju. Ekipu Vogošće maksimalno cijenimo i respektujemo jer su uz nas i pokazali najviše u ovoj sezoni. To je ekipa sa dosta kvalitetnih pojedinaca koji su imali zapažene uloge i u premijerligaškim ekipama, tako da opuštanja sigurno neće biti i mislim da nas očekuje jedna rovovska borba na oba kraja terena te da će gledaoci kako u Srebreniku tako i u Vogošći uživati u dobroj košarci", rekao je Nurkanović za službenu facebook stranicu Gradine.

Duel između Vogošće i Gradine na rasporedu je u srijedu od 18:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi