Nurkić: Bilo je treme, ali sam igrao bez velikog respekta
Nurkić u debiju

Naš košarkaš nakon debija u Euroligi

Nurkić: Bilo je treme, ali sam igrao bez velikog respekta

M. Šljivak

Najveća mlada zvijezda bosanskohercegovačke košarke Jusuf Nurkić, upisao je jučer svoj prvi nastup u zvaničnim utakmicama za ekipu Cedevite. Naš košarkaš je u porazu svog tima od Armanija u 2. kolu Eurolige pokazao zašto je jedan od najperspektivnijih centara Evrope, te je za nešto više od tri minute na parketu ubacio četiri poena.

Svoje impresije nakon debija u najjačem evropskom takmičenju Jusuf je podijelio sa čitaocima SportSport.ba portala.

"Kad sam ušao u igru stvarno sam se naježio od treme jer sam još uvijek jako mlad. Ipak, motivacija mi nije bila potrebna jer je to najviši rang evropske košarke. Ušao sam bez velikog respekta u igru jer nema se svaki dan prilika igrati protiv igrača kao što je Ioannis Bourusis.  On je zaista sjajan igrač i drago mi je da sam čuvao takvog košarkaša", rekao je Nurkić, koji se nada da će iskoristit svaku priliku za igru u nastavku sezone.

"Moje je da radim i da iskoristim što je moguće bolje svaku ukazanu priliku. Na tome ću ustrajati i boriti se za svoje mjesto u timu. Uvijek se može bolje. Protiv Armanija je bilo malo treme, tako da nisam iskoristio dva slobodna bacanja. Nadam se d aće biti bolje ubuduće", dodao je Nurkić.

Trener Cedevite Boža Maljković je poznat kao stručnjak koji izuzetno cijeni mlade košarkaše, a i Nurkić ima samo riječi hvale za Maljkovića.

"On je trener od kuga ću ja bez ikakve sumnje naučiti mnogo toga. Fenomenalno je raditi sa nekim kao što je on. Nema nikakve posbne zahtjeve u igri prema mladim igračima osim toga da se bori i da igra jaku odbranu".

Na kraju razgovora Jusuf se dotakao i reprezentativnog kolege Mirze Teletovića čije predsezonske utakmice u dresu Brooklyn Netsa redovno prati.

"Ja ne sumnjam u Mirzu! On će biti jedan od lidera svog novog tima. Trebaće mu malo vremena da se navikne na novi sistem igre u NBA ligi. Ipak, kako sam već rekao ne sumnjam u njega, već mu dobro ide u novom klubu", rekao je Nurkić za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.