Nurkić efikasniji od Gordića, Igokea bolja od Cedevite

Pobjeda Igokee

Nurkić efikasniji od Gordića, Igokea bolja od Cedevite

M. Šljivak

Košarkaši Igokee savladali su večeras u Laktašima ekipu Cedevite nakon produžetka u 12. kolu ABA lige rezultatom 96:89.

Prva četvrtina donijela je dosta efikasnu košarku. Timovi su se smjenjivali u vodstvu, a serijom od 7:0 u završnici Cedevita je ovaj period dobila 27:25.

Izjednačena košarka igrala se i u drugoj dionici. Nijedan tim nije uspijevao da se previše odvoji, a nakon 20 minuta igre gosti iz Zagreba su imali tri poena prednosti 46:43.

Imala je Cedevita 10 poena prednosti sredinom trećeg perioda (58:48), ali dvocifrenu prednosti nisu održali. Vratila se Igokea u meč, pa se u završnih 10 minuta ušlo sa plusom od pet poena u korist Cedevite 63:58. 

Interesantno je bilo i u završnoj četvrtini. Igokea je nakon poena Uroša Nikolića došla do izjednačenja 74:74, ali su potom promašili napad za vodstvo. Završne minute utakmice su donijele dosta slobodnih bacanja, a Siniša Štemberger je trojkom donio izjednačenje rezultata na 80:80.

Imala su oba tima priliku za pobjedu, ali ih nisu iskoristili, pa se ušlo u dodatnih pet minuta. Tamo se bolje snašla Igokea koja je na kraju došla do pobjede u ovom susretu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Igokeu je do pobjede vodio Branko Jorović sa 26 poena,  novo pojačanje Lance Williams je dodao 18, koliko je imao i Gipson, a bh. reprezentativac Nemanja Gordić je ubacio pet poena.

Jusuf Nurkić je za Cedevitu ubacio 12 poena za 17 minuta na parketu, a imao je i pet skokova, dok je najefikasniji bio Marino Baždarić sa 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.