Nurkić i dalje teroriše protivnike, sjajan i Omić

ABA liga

Nurkić i dalje teroriše protivnike, sjajan i Omić

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite savladali su večeras Olimpiju 75:60 u susretu 22. kolo ABA lige, a ovo je bio i duel velikih prijatelja Jusufa Nurkića i Alena Omića.

Cedevita je krenula odlično u utakmicu. Već nakon prve dionice su gostima pokazali da nemaju šta tražiti u Domu sportova, a zagrebački tim je nakon 10 minuta igre imao prednost od 11 razlike, 28:17.

Nastavila je Cedevita s boljom igrom i u drugoj četvrtini. Bez većih problema su Nurkić i ekipa podizali prednost, koja je na poluvremenu iznosila 17 poena, 47:30.

Drugo poluvrijeme Cedevita igra koliko joj je bilo potrebno. Nisu se previše trošili izabranici Jasmina Repeša, te su na kraju mirno priveli susret kraju.

Jusuf Nurkić je ubacio 14 poena za 15 minuta na parketu, kojeg je morao napustiti zbog pet ličnih grešaka,  Bilan je ubacio 19 poena, dok je nesuđeni bh. reprezentativac Alen Omić imao double-double učinak od 20 poena i 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.