Nurkić i Gordić po starom, Đedović ponovo u formi
Jusuf Nurkić

Učinak bh. košarkaša u protekloj sedmici

Nurkić i Gordić po starom, Đedović ponovo u formi

M. Šljivak

Reprezentativci Bosne i Hercegovine su i u protekloj sedmici imali veoma dobre nastupe za svoje timove.

Ono što svakako raduje je povratak u formu Nihada Đedovića, a ponovo su odlične utakmice igrali Jusuf Nurkić i Nemanja Gordić.

Nurkić s Cedevitom osvojio Kup, Gordić nedovoljan Igosima

Jusuf Nurkić je protekle sedmice stigao do trofeja pobjednika Kupa Hrvatske. Cedevita je u polufinalu savladala Zadar 82:70, a Nurkić je ubacio 12 poena u ovom susretu. S druge strane sjajan je bio i Marko Šutalo, koji je za Zadrane ubacio 20 poena. 

Miralem Halilović je u drugom polufinalu vodio Zagreb do iznenađujuće pobjede nad Cibonom 87:84, a naš košarkaš je ubacio 18 poena favoriziranom gradskom rivalu. 

Finalni okršaj između Cedevite i Zagreba, očekivano je pripao kvalitetnijem sastavu Cedevite. Nurkić je finalu ubacio šest poena uz četiri skoka, dok je za Zagreb Halilović ubacio 14 poena uz sedam skokova.

Sjajnu partiju je Nurkić pružio u pobjedi Cedevite nad Olimpijom u ABA ligi. Terorisao je centre slovenskog tima, a uz nekoliko fantastičnih poteza susret je završio s 14 poena.

Igokea je poražena u ABA ligi od MZT-a iz Skoplja u Laktašima, pa je 18 poena Nemanje Gordića bilo nedovoljno u susretu s raspoloženim Makedoncima.

Đedović ponovo u formi

Tri utakmice je protekle sedmice odigrao Nihad Đedović za Bayern. U iznenađujućem porazu od Artlanda 91:86 ubacio je 18 poena uz četiri asistencije i tri skoka. Nešto skromniji je bio u pobjedi nad Žalgirisom, tri poena i dva skoka, ali je ponovo u Bundesligi odigrao sjajno. U pobjedi nad Hagenom, ubacio je 15 poena.

Solidne partije Mirze Teletovića

Mirza Teletović je odigrao tri utakmice u protekloj sedmici. U porazu od Portlanda je ubacio osam poena, te je imao šest skokova. Isti broj poena je ubacio u velikoj pobjedi Brooklyna nad Denverom, da bi potom imao tri poena i tri skoka u pobjedi nad Milwaukee Bucksima.

Kenan i Edin fantastični 

Bivši kapiten reprezentacije, Kenan Bajramović, ubacio je fantastičnih 26 poena uz sedam skokova za Bešiktaš, koji je slavio protiv Trabzonspora, za kojeg je Andrija Stipanović ubacio dva poena. 

Edin Bavčić je u pojedi KAOD-a nad Kolossom imao 27 poena, a skroman učinak je imao Elmedin Kikanović, koji je u pobjedi Eniseya nad Turowom ubacio dva poena. 

Mladi Emir Sulejmanović je u pobjedi Barcelone nad Navarrom ubacio dva poena, te je imao sedam skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.