Nurkić i Kikanović žele pobjedu i punu dvoranu

Pressica uoči humanitarnog spektakla u zeničkoj Areni

Nurkić i Kikanović žele pobjedu i punu dvoranu

D. Kurbegović, foto: Mahir Sarajlić

Košarkaška reprezentacija BiH u nedjelju u zeničkoj Areni od 17 sati igra prijateljsku utakmicu humanitarnog karaktera protiv reprezentacije Švedske, koju s klupe predvodi naš Vedran Bosnić.

U sklopu priprema pred ovu utakmicu, danas je u općini Zenica organizovana press konferencija na kojoj su se prisutnim novinarima obratili direktor svih reprezentativnih selekcija Igor Stojanović, košarkaši Jusuf Nurkić i Elmedin Kikanović, te ispred organizatora, novi predsjednik Regionalnog košarkaškog saveza Zenica Feđa Jovanović.

Jovanović je u ime domaćina prisutnima kazao da je što se tiče tehničke organizacije sve spremno i da očekuju da će zenička Arena u nedjelju biti dobro ispunjena. Sav prihod od ove utakmice biće doniran za ublažavanje katastrofalnih posljedica poplava u našoj zemlji.

Ulaznice koje koštaju 5 KM mogu se kupiti na prodajnim štandovima u gradu, na Kamenitom mostu, tržnom centru "Džananović", te u zeničkoj Areni.

Košarkaški reprezentativci Elmedin Kikanović i Jusuf Nurkić sretni su što će reprezentaciju moći vidjeti i publika u Zenici i očekuju da dvorana bude dobro ispunjena, a vjeruju da će reprezentacija kroz kvalifikacije uprkos mnogim problemima s otkazima igrača i povredama plasirati se na Evropsko prvenstvo.

NBA centar Jusuf Nurkić i MVP Evropskog prvenstva Divizije B u nedjelju će odigrati prvu pripremnu utakmicu u A selekciji.

"Stvarno je velika stvar, da Košarkaški savez naše zemlje organizuje humanitarne utakmice, znajući da ima velikih problema sa finansijama i to dovoljno govori kakvi ljudi rade u savezu, te kakva je pozitiva atmosfera prisutna. Što se tiče utakmice protiv Švedske, naravno mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo, a na navijačima je da dobro popune Arenu, kako bi se skupilo što više novca za ljude kojima je potreban i koji su ostali bez svojih domova u nedavnim poplavama", kazao je Nurkić.

Elmedin Kikanović sličnog je razmišljanja kao i njegov kolega, te se kratko osvrnuo i na kvalifikacije koje brzo počinju.

"Dobro smo radili u dosadašnjem dijelu priprema i mislim da smo dobro odigrali pripremne utakmice, tako da se nadam u nedjelju da ćemo nastaviti sa pobijedama, te da ćemo popraviti neke stvari u igri, te isprobati još neke varijante. Švedska sigurno nije veliko ime u košarci, ali predvodi ih naš trener i sigurno će težiti jednoj brzoj i efikasnoj košarci. Ja sam siguran da ćemo do prve utakmice protiv Velike Britanije u Londonu biti pravi i spremni da pokažemo svoj kvalitet", kazao je Kikanović.

Posljednji puta košarkaška reprezentacija BiH u Zenici je igrala prije nepunih pet godina, kada su u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo pobijedili rezultatom 82:77 selekciju Belgije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.