Nurkić ispred Šarića i svih Evropljana

Pred NBA draft

Nurkić ispred Šarića i svih Evropljana

M. Šljivak

Fantastični bh. košarkaš Jusuf Nurkić nalazi se na devetoj poziciji najnovije liste Draft Expressa za NBA draft  2014. godine.

Nešto više od mjesec dana prije NBA drafta, Nurkić je među 10 najboljih košarkaša. Specijalizirani portal za NBA draft, Draft Express, postavio je Nurkića na deveto mjesto, te je najbolje plasirani Evropljanin trenutno.

Iza sebe je naš fantastični košarkaš ostavio nekoliko velikih zvijezda NCAA lige, te košarkaša Cibone Darija Šarića, koji je dosad na listama bio ispred Nurkića. 

Jedini košarkaš koji ne dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država, a bolje je plasiran od Nurkića je Australac Dante Exum, kojem se predviđa izbor među prvih pet pikova.

NBA draft održaće se 26. juna u Barclays Centru, dvorani Brooklyn Netsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.