Nurkić: Jako sam sretan što sam igrao protiv Emira i Alena

Naš reprezentativac nakon Olimpije

Nurkić: Jako sam sretan što sam igrao protiv Emira i Alena

M. Šljivak

Sinoć je Zadar gostovao ljubljanskoj Olimpiji, a u sastavima dvije ekipe našle su se tri nade bh. košarke, Jusuf Nurkić, Emir Sulejmanović i Alen Omić.

Nurkić je stigao u Zadar na posudbu iz Cedevite, gdje je ove sezone imao jako malu minutažu. Period prilagodbe polako prolazi, a naš mladi reprezentativac sinoć je odigrao pet minuta, te je postigao tri poena i skupio jedan skok. 

 

"Veoma mi je drago bilo igrati poslije par godina protiv Omića, a protiv Emira sam skoro igrao. Stvarno mi je drago da su konačno počeli igrati, što su iskoristili priliku. Odlaskom Baynesa Omiću se otvorilo sve a poprilično i Emiru. Želim im što više minuta," rekao je Nurkić.

 

Osvrnuo se naš reprezentativac i na svoju igru. Te proces prilagodbe u novom timu.

 

"Što se tiče moje igre ja se još mnogo lovim. Premoren sam, ovdje se stvarno trenira pa tri puta više nego u Cedeviti tako da će mi trebati malo više vremena da uđem u pravi ritam. Odvikao sam se od ovakvog treniranja i sada uporno radim na tome. Na terenu se vidi da nisam spremam poslije ovakvih treninga, tako da radim na privikavanju," riječi su našeg reprezentativca.

 

Nurkić smatra kako može dosta pomoći Zadru, te da će sa vremenom postati sve bolji.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

"Ovoj ekipi mogu dosta pomoći, ali samo ako sam spremman, trebat će mi malo vremena. Po meni izgubili smo utakmicu koju je praktično nemoguće izgubiti, nismo ih kaznili i tu je kraj priče. Olimpija je zasluženo dobila i to je to. Okrećem se već sljedećoj utakmici i pokušat ću se što je bolje moguće u ovom trenutku koncentrirati za Cibonu, a potom i Cedevitu koja je ponižena Beogradu," rekao je Nurkić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.