Bh. košarkaši u Celju savladali Portugal

Nurkić: Nisam se vratio, uvijek sam bio tu za reprezentaciju

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Bh. košarkaši danas su u slovenskom Celju u pripremnoj utakmici savladali selekciju Portugala s rezultatom 83:78.

U reprezentaciju BiH ponovo se vratio Jusuf Nurkić koji je danas pokazao koliko će značiti za ovaj tim. Bh. centar bio je danas najefikasniji na utakmici sa 23 poena. Nurkić je nakon utakmice za SportSport.ba kazao da nikada nije napustio reprezentaciju.

"Nisam se vratio, uvijek sam bio tu. Bio sam povrijeđen i ljudi to shvataju na neke druge načine. Ovo je vrlo mlada ekipa i ja sam odradio samo jedan trening s njima. Želio sam momcima pomoći da ostvarimo prvu pobjedu jer smo pod pritiskom. Mislim da je ovo najbolja ekipa koja BiH ima i spremni smo da igramo košarku koja će nam donijeti nešto. Čekamu Mirzu sutra, ali koliko god ja i on bili važni potrebno je da svi igrači budu na nivou", rekao je Nurkić.

Nurkić se odmah pokazao kao jedan od lidera ekipe, te smo ga pitali šta očekuje od narednih kvalifikacija.

"Sve je moguće. Svi igramo košarku i pripremit ćemo se najbolje što možemo. Puno poštujem Rusiju i Švedsku, ali sve će zavisiti od nas. Lider moram biti jer se to očekuje od mene. Ja sam sretan što sam tu i svi ćemo dati maksimum da usrećimo navijače. Jedva čekam utakmice u Tuzli i Sarajevu", dodao je bh. centar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi