Nurkić: Podrška navijača mi mnogo znači
Foto: kkcedevita.hr

Nurkić o svojim igrama

Nurkić: Podrška navijača mi mnogo znači

M. Šljivak

Jusuf Nurkić, bh. reprezentativac i fantastični centar zagrebačke Cedevite iza sebe ima fenomenalnu sezonu u ABA ligi i Eurocupu.

Cedevita je ligaški dio takmičenja završila na drugoj poziciji, a na završnom turniru će im protivnik biti Partizan. Nurkić je za SportSport.ba govorio o sezoni koja je u samom finišu...

Koliko si zadovoljan ovom sezonom ABA lige?

"U životu može biti i gore i bolje. Ja moram biti zadovoljan. Završili smo sezonu na drugom mjestu, ali svi smo u ekipi svjesni da je moglo mnogo bolje. Mogli smo bolje odigrati u svim segmentima, kako timski, tako i pojedinačno. Za mene je najbitnije da nije bilo povreda ove sezone", ističe Nurkić

Odigrao si veoma dobro regularni dio lige. Koliko si zadovoljan svojim napretkom u odnosu na prošlu sezonu?

"Moj napredak ove sezone je itekako vidljiv. Ipak, to je sve nebitno ukoliko kao tim ne odigramo dobro ovu završnicu. Moramo svoju najbolju igru pružiti na Final Fouru, koji slijedi. Ističem još jednom, kompletna sezona je nebitna ako se ne odigra dobro na završnom turniru".

Može li Cedevita do naslova u ABA ligi?

"Definitivno može. Dokazali smo da možemo igrati sa svima, te dobijati bilo gdje. Veoma je bitno da svi budemo zdravi u ovoj završnici sezone. To je jako bitno.

Mnogo ljudi u BiH prati s puno pažnje tvoje nastupe. Kako na tebe utječe podrška navijača?

"To je velika stvar. Meni lično podrška mnogo znači. Uvijek se trudim da moj narod predstavljam najbolje što mogu i tako će biti i u budućnosti. Hvala svima koji prate moje nastupe i koji mi pružaju podršku".

Zaludio si NBA skaute nakon fantastične sezone u ABA ligi. Bh. javnost zanima izlaziš li na ovogodišnji NBA draft?

"Odluku još uvijek nisam donio. Konačnu odluku ću donijeti na kraju ove sezone. Ne želim žuriti, sve će se na vrijeme znati", istakao je za SportSport.ba fantastični centar Jusuf Nurkić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.