Nurkić ponovo u vrhu  NBA draft liste
Foto: kkcedevita.hr

Nurkića biraju u prvoj rundi

Nurkić ponovo u vrhu NBA draft liste

M. Šljivak

NBA draft lutrija održana je sinoć, a pravo prvog izbora na draftu koji će se održati za nešto više od mjesec dana, dobila je ekipa Cleveland Cavaliersa

Cavsi će tako drugi put uzastopno imati prvi pik na draftu, a četvrti put u posljednjih 11 godina. Ovaj tim je 2003. godine izabrao LeBrona Jamesa, zatim su 2011. godine birali Kyrieja Irvinga, a prošle sezone je prvi izbor ovog tima bio Anthony Bennett, koji je potpuno zakazao.

Ovogodišnji draft je izuzetan. NBA stručnjaci ga smatraju jednim od najjačih u posljednjih 20-ak godina, a u prvoj rundi će vjerovatno biti biran i naš reprezentativac Jusuf Nurkić.

Nurkić iza sebe ima zaista fantastičnu sezonu. Iako nema veliku minutažu, sjajni 19-godišnji centar je vrhunskim partijama skrenuo pažnju NBA timova, te mu se predviđa visok izbor na NBA draftu.

Prema tvrdnjama specijaliziranog portala za NBA draft, Draft Expressa, Nurkić trenutno zauzima 11. mjesto, a gotovo je izvjesno da će biti biran na pozicijama između 10. i 15. mjesta.

Međutim, s obzirom da je već sada veoma dominantan, Nurkić bi veoma lako mogao da uđe i u top 10 pikova, jer je su pojedini NBA timovi pokazali izuzetno interesovanje za fantastičnog bh. košarkaša.

Predstojeći NBA draft mogao bi nam donosi nam veoma talentovanu generaciju, koja će, vjerovatno, imati glavnu ulogu u NBA ligi u narednim godinama. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.