Nurkić teroriše protivničke obruče, Mirza ponovo s parkinga

Bh. košarkaši jako dobri

Nurkić teroriše protivničke obruče, Mirza ponovo s parkinga

M. Šljivak

Bh. košarkaši su u proteklih sedam dana imali veoma dobre nastupe u svojim timovima.

Mirza postao neizbježni dio Netsa

Kao i uvijek, najviše pažnje su privukle igre našeg kapitena Mirze Teletovića, koji je odigrao veoma dobre četiri utakmice za Brooklyn Netse.

Imali su Netsi u protekloj sedmici četiri utakmice, tri su dobili uz poraz od Toronto Raptorsa. Šestog januara Netsi su slavili nad Atlanta Hawksima a Mirza je odigrao sjajno, te je ubacio 16 poena uz tri skoka.

Dva dana kasnije u Barclays Centru su pali Golden State Warriorsi. Mirza je ponovo bio fantastičan sa osam poena i 10 skokova, a u ovom susretu je koš Ratnika gađao ponovo s parkinga.

Sukob s Jamesom napunio naslovnice

Mirza je potom ubacio tri poena u velikoj pobjedi nad aktuelnim prvacima Miamijem, a ovaj meč je obilježio sukob s prvom zvijezdom NBA lige LeBronom Jamesom, koji je nakon jednog prekršaja nasrnuo na Teletovića. Srećom, sve se smirilo, a svi svjetski mediji su objavili vijest o sukobi Teletovića i Jamesa...

Niz Netsa prekinut je protiv Toronta, a u ovom nešto lošijem nastupu Mirza je imao osam poena i pet skokova.

Jusuf Nurkić nezaustavljiv po Zadar i Zaragozu

Fantastičan je u protekloj sedmici ponovo bio naš mladi centar Jusuf Nurkić. 

Nurkić je prvo u pobjedi Cedevite na gostovanju u Zaragozi imao 14 poena za 19 minuta na parketu, da bi potom vodio zagrebački tim do pobjede nad Zadrom u ABA ligi sa sjajnim učinkom od 15 poena, šest skokova i četiri blokade za samo 15 minuta na parketu. Za Zadar je igrao Marko Šutalo, koji je upisao pet poena, četiri skoka i tri asistencije.

Wright dominirao, Gordić ponovo dobar...

Dobar nastup je imao i Nemanja Gordić. U pobjedi Igokee nad Mega Vizurom Gordić je ubacio 14 poena, te je imao osam asistencija. 

Elmedin Kikanović je odigrao slabu utakmicu protiv Unicsa. Enisey je tijesno poražen 88:90, a Kikanović je upisao dva poena, dvije asistencije i četiri skoka za 17 minuta na parketu.

Drugi centar naše reprezentacije Andrija Stipanović igra sve bolje za Trabzonspor. U pobjedi nad Ušakom Stipanović je upisao 13 poena i četiri skoka. 

Vjerovatno već bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, Zack Wright, pružio je fantastičnu partiju za Bamberg. U pobjedi nad Ludwigsburgom Zack je ubacio 24 poena, te je imao sedam skokova.

Muhamed Pašalić je u porazu Reimsa od Fos Questa ubacio šest poena, tri skoka i dvije asistencije, dok je u porazu B tima Barcelone od Breogana jako dobru partiju pružio Emir Sulejmanović sa osam poena i 11 skokova.

U porazu Zagreba od Šibenika odličan je bio i Miralem Halilović sa 16 poena i pet skokova, dok je Nedžad Sinanović u katastrofi Valladolida od Unicaje ubacio osam poena, te je imao pet skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.