Nurkić pred meč u Zenici

Nurkić: Uloga pojedinca nije bitna, moramo raditi kao tim

Jusuf Nurkić se priključio pripremama A reprezentacije nakon što je s mladom selekcijom osvojio naslov prvaka B divizije.

Prvi meč za A tim centar Denver Nuggetsa imaće protiv Švedske u Zenici, a ističe kako se radi vrhunski kod selektora Duška Ivanovića.

"Bio sam s mladom reprezentacijom. Uradili smo sve što treba, dobili smo sve bez poraza. Drago mi je što sam u A timu gdje momci rade stvarno izvanredno. Radi se odlično i mislim da u ovim kvalifikacijama ne bi trebalo biti problema. Daćemo sve od sebe, vidjećemo gdje smo u ovim utakmicama. Siguran sam da ćemo proći kvalifikacije", govori Nurkić, koji smatra da je uloga pojedinca nebitna.

"Moja uloga je nebitna. Bitno je da reprezentacija pobjeđuje. Mi smo tu svi iz jednog razloga, to je da se plasiramo na Eurobasket i mislim da imamo za to velike šanse".

Pohvalio je naš mladi centar ovu humanitarnu akciju KSBiH.

"Nisam igrao u Zenici. Ovo je odlična stvar da se igraju humanitarne utakmice. Ovo je lijepa priča, mi ćemo dati sve od sebe, a na njima je da napune dvoranu", istakao je Nurkić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.