Nurkić: Važno je da smo prekinuli dominaciju Partizana

Bh. reprezentativac prezadovoljan nakon pobjede

Nurkić: Važno je da smo prekinuli dominaciju Partizana

Bh. reprezenttativac Jusuf Nurkić bio je jedan od najboljih igrača Cedevita u velikoj pobjedi nad Partizanom u polufinalu Jadranske lige u Beogradu. 

Mladi centar našeg nacionalnog tima, kojeg su u Kombank Areni gledali brojni NBA skauti, upisao je 14 poena i 4 skoka za 15 minuta provedenih na parketu. 

"Prekinuli smo dominaciju Partizana i to je najvažnije. Sada idemo na Cibonu, koja je naš gradski rival. Mislim da smo zasluženo dobili i svaka čast momcima. Borili smo se", izjavio je Nurkić nakon velike pobjede. 

Jusuf Nurkić je nekoliko puta javno priznao da je veliki simpatizer Partizana, pa je bio posebno sretan zbog pobjede nad crno-belima. 

Cedevita će u finalu u nedjelju u 20 sati u Beogradu igrati protiv Cibone, pa će Hrvatska dobiti prvog prvaka regionalne lige nakon Zadra 2003. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.