Na spisku 23 igrača

Objavljen spisak bh. reprezentacije za kvalifikacije

E. Škorić

U prostorijama Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine danas je održana press koferencija na kojoj je, između ostalog, saopćen spisak igrača na koje će se računati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2015. godine.

Seniorska reprezentacija okuplja se u ponedjeljak, 30. juna. S trenažnim procesom počinje se 2. jula nakon što igrači obave liječničke preglede, a prva utakmica bit će odigrana 12. jula protiv Izraela, zatim igramo protiv Slovačke na turniru.

Nakon toga 19. i 20. jula naša reprezentacija igrat će protiv Crne Gore i Italije, sedam dana kasnije dolazi Švedska, s kojom će se odigrati dvije utakmica. Jedna utakmica bit će odigrana u Sarajevu, druga humanitarng karaktera u Zenici.

"Želja nam je da budemo prvi u grupi i da budemo što bolje rangirani zbog što boljeg žrijeba na Evropskom prvenstvu", kazao je generalni sekretar Harun Muminović, koji je umjesto selektora Duška Ivanovića novinarima saopćio širi spisak igrača.

Na spisku selektora Duška Ivanovića su 23 reprezentativca:

Pozicija 1: Nemanja Gordić, D.J. Cooper, Filip Adamović, Knežević Draško, Muhamed Pašalić, Zack Wright

Pozicije 2 i 3: Nihad Đedović, Marko Šutalo, Dalibor Peršić, Nemanja Mitrović, Nikola Gajić, Marko Jošilo, Adin Vrabac, Nedim Buza

Pozicija 4: Mirza Teletović, Miroslav Todić, Miralem Halilović, Emir Sulejmanović, Amar Alibegović, 

Pozicija 5: Elmedin Kikanović, Andrija Stipanović, Draško Albijanić, Jusuf Nurkić

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.