Obradović i Zurapović sude završnicu Eurobasketa

Veliko priznanje za bh. košarku

Obradović i Zurapović sude završnicu Eurobasketa

Mečevima osmine finala, u Istanbulu je jučer počela eliminaciona faza takmičenja na 40. Evropskom prvenstvu, koje je po drugi put u istoriji održano u četiri zemlje - Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj.

Iako se naša reprezentacija nije uspjela plasirati na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, zastava Bosne i Hercegovine se ipak vijori u Istanbulu.

Dvojica bh. arbitara Petar Obradović i Ademir Zurapović sudiće samu završnicu ovogodišnjeg Eurobasketa, čime je ukazana velika čast ne samo našim FIBA sudijama, već i KS BIH, te kompletnoj bh. košarci.

Eliminacionu fazu takmičenja sudi ukupno 21 sudija - 16 iz Evrope i pet iz drugih Zona. Kada je u pitanju region, Bosna i Hercegovina je uz Srbiju (Saša Maričić i Aleksandar Glišić) jedina zemlja koja ima dvojicu arbitara na završnici Eurobasketa.

Dobrim suđenjem u grupnoj fazi takmičenja u Finskoj i Izraelu, naše sudije su stekle povjerenje FIBA, pa su već jučer dijelili pravdu na prvim mečevima osmine finala Eurobasketa. Zurapović je sudio utakmicu  Finska - Italija, koju su Italijani riješili u svoju korist (70:57), dok je Obradović dijelio pravdu na meču Litvanija - Grčka, u kojoj su slavili Grci rezultatom 77:64.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi