Obrenović: Liga 4 će biti neizvjesna

Varda ipak ostaje bez plasmana u Ligu 4

Obrenović: Liga 4 će biti neizvjesna

E. Škorić

Ekipa Varde bila je nadomak plasmana u Ligu 4, no Višegrađani zbog lošijeg međusobnog omjera s Mladosti više nemaju ni teoretske šanse da izbore završnicu prvenstva BiH.

Varda će u 21. kolu Lige 12 ugostiti Čapljinu, posljednjeplasiranu ekipu u prvenstvu. Međutim, trener višegradskog kluba Miloš Obrenović ubijeđen je da stanje na tabeli zavarava i da Čapljina nije ekipa koju treba potcijeniti.

"Sigurno nas neće zavarati to što je Čapljina zadnja na tabeli. Sigurno da posjeduje kvalitet više i njih rijetko ko nadigra. Igrali su neizvjesne utakmice i kod kuće i na strani. Ekipa koja dobije Slobodu u Tuzli, te Mladost iz Mrkonjić Grada kod kuće, svakako zaslužuje respekt i nije za potcijeniti. Nećemo pobijediti ako ne bude maksimalnog pristupa", rekao je Obrenović za SportSport.ba, te dodao:

"Pripremamo se maksimalno ozbiljno i profesionalno. Pokušat ćemo iskoristiti svoje prednosti, odigrati što bolje i ostvariti pobjede. Želimo se na najbolji način oprostiti od naše publike. Ne želimo pokvariti utistak. No, Čapljina je zaista ekipa koja može igrati sa svakim i u gostima i kod kuće, a ako ne bude pravog pristupa kod nas, nećemo dobro proći".

Ipak će Mladost sa Sparsima u doigravanje...

"Nemamo, nažalost, teoretske šanse da budemo drugi. Imaju bolji međusobni ogled. Jedino da Savez donese odluku da se igra Liga 6. To bi bilo mnogo bolje nego Liga 4 i to ne govorim zato što smo mi treći nego zato što bi bilo bolje za kvalitet lige".

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Mogu li Igokei i Širokom Brijegu parirati Sparsi i Mladost?

"Mislim da će Liga 4 biti dosta neizvjesna, što pokazuju utakmice u Kupu kao što je ona između Leotara i Širokog, kada su domaći imali i plu šest na dvije i pol minute do kraja utakmice i malo je nedostajalo da pobijede. Ekipa Sparsa i Mladosti posjeduju kvalitet, pogotovo na domaćem parketu i mislim da se mogu nositi sa Širokim i Igokeom, pogotovo jer su Igosi u padu forme, posebno u ABA ligi. Izvršena je rekonstrukcija ekipe, otišlo je nekoliko igrača i igrači se nisu adaptirali na sistem Vlade Jovanovića. Usudim se reći da možemo očekivati neka iznenađenja u Ligi 4".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije