"Očajan šut za tri poena nas skupo koštao"

Trener Partizana smatra

"Očajan šut za tri poena nas skupo koštao"

Ekipa Partizana poražena je sinoć u derbi meču 7. kola ABA lige.

Izabranici Aleksandra Džikića loše su otvorili meč protiv Budućnosti, ali su sjajnom igrom u drugoj četvrtini preokrenuli rezultat u svoju korist.

Na minut i po do kraja meča crno-bijeli su imali vodstvo od 61:58, međutim, pad koncentracije i ishitreni šutevi skupo su koštali beogradski tim.

Budućnost je znalački iskoristila greške Partizana, pa je slavila sa 64:61.

"Nažalost, izgubili smo, čestitam ekipi Budućnosti, ali mislim i da smo mi pobijedili da ne bi bilo nezasluženo. Imali smo trenutno dobre igre, ali smo imali i neke odluke koje su čudne. Gledaćemo snimak, pa ćemo da vidimo zašto smo donosili te neke odluke i u napadu i u odbrani. Generalno naš šut je bio 3/25... Kako da pobijediš? Oni su dosta vremena proveli u kombinovanoj odbrani, mi smo imali rješenja za to, ali džabe kada ne možemo da pogodimo. I opet na kraju smo pogli da pobijedimo, međutim, napravili smo neke gluposti u odbrani, promašili penale i kada se sve skupi nije bilo dovoljno za pobjedu", izjavio je trener Partizana Aleksandar Džikić.

Vlado Šćepanović smatra da je njegov tim odlično čuvao najboljeg igrača Partizana Williama Hatchera i da je to ključ pobjede. Takođe, trenera Budućnosti raduje činjenica da je ekipa konačno odigrala jaku odbranu tokom cijelog meča.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Velika pobjeda za nas. Očeivali smo utakmicu na mali broj poena. Spremali smo se sedam dana za to, nismo imali utakmicu u Eurokupu, što nam je pomoglo. Partizanu se nikad ne prijeti pred njegovim navijačima. Mi smo došli sa potajnom željom da pobijedimo u ovoj utakmici. Mogu donekle da budem zadovoljan svime osim drugom četvrtinom, kada je ekipa neobjašnjivo pala u odbrani. Cilj nam je bio da onemogućimo njihovog najboljeg napadača Hatchera, a vidim da smo u tome uspjeli. On je ozbiljan i dobar napadač. Raduje me da smo konačno primili mali broj poena i da smo pokazali da nismo samo napadačka ekipa, već da možemo da odigramo i jaku odbranu. Drago mi je što su igrači pokazali da mogu da igraju ono što će biti glavni uslov u narednim utakmicama: odbrana i samo odbrana", izjavio je Šćepanović. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi