Očajna košarka u Zadru i pobjeda Zvezde

Zvezda stigla do treće pobjede

Očajna košarka u Zadru i pobjeda Zvezde

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde došli su i do treće pobjede u novoj sezoni ABA lige. Beogradski tim je večeras kao gost savladao ekipu Zadra rezultatom 56:49.

Nimalo lijepa košarka nije viđena u dvorani Krešimir Ćosić. Očajna realizacija je na kraju donijela jako mali broj poena, a u takvoj igri se bolje snašla Zvezda.

Zadar je nešto bolje otvorio meč. Imali su vodstvo od 12:6 u jednom trenutku, ali je Zvezda do kraja prve dionice smanjila zaostatak na 12:11.

Nastavila se ofanzivna patnja i u nastavku meča. Crno-bijeli su za nijansu bili bolji u drugoj četvrtini, te se na odmor otišlo vodstvom Zvezde 24:23.

Ništa bolja košarka nije viđena ni u drugom poluvremenu. Gosti su bili nešto bolji, a u jednom trenutku su imali i osam poena prednosti (49:41).

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Vratio se tim Ante Nazora u meč. Pogodili su nekoliko šuteva, ali su u finišu meča uspjeli izgubiti nekoliko važnih lopti, što je Zvezda iskoristila da dođe do pobjede.

Goste je do pobjede vodio Marko Simonović sa 13 poena, dvocifren je bio još i Luka Mitrović sa 10, dok je kod domaćeg tima Filip Kraljević bio najefikasniji sa 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.