Očekivan trijumf Igokee, Studenti izborili prolaz dalje

Široki, Brotnjo i Radnik bez borbe u narednu fazu

Očekivan trijumf Igokee, Studenti izborili prolaz dalje

Odigrane su četiri utakmice Kupa Bosne i Hercegovine u košarci, a Bosna, Čapljina, Igokea i Posušje izborile su prolaz dalje. 

Građanski je predao utakmicu Radniku, a isto je uradio i Čelik u susretu sa Širokim. Leotar je predao susret Brotnju. Utakica Zrinjski - Kakanj igra se 20.12. Prolaz dalje lider prvenstva Čapljina izborila je u susretu sa niželigašem Sparsom, a gosti su slavili, 61:51. 

 

Posušje je na svom terenu savladalo Mladost 96:77, dok su Studenti savladali Vitez na gostujućem terenu, 85:81. U prvom odigranom susretu osmine finala, Igokea je očekivano ubjedljivo savladala Sanu 104:51. Četvrtfinale se igra 15. 1. 2013. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.