Od ponora do preporoda

Sloboda upisala četvrti vezani trijumf

Od ponora do preporoda

Kada su tuzlanski košarkaši početkom 2015. godine upisali poraze od Širokog i Sparsa njihov plasman u Ligu 6 bio je miljama daleko. Slijedila su dva teška gostovanja u Bileći i Sarajevu, potom domaći dvoboj sa drugoplasiranim Leotarom. 

Pesimisti su ukalkulisali dva, možda i tri poraza, čime bi se Tuzlaci doveli u opasnu zonu. Ipak, kada se malo ko nadao tim Damira Mulaomerovića je zaigrao u dobroj formi i nanizao četiri pobjede. 

„Zaista smo imali težak raspored, ali vjerovao sam u svoje momke. Ostaje žal za nesretni porazom od Sparsa, ali nakon te utakmice pobijedili smo u Bileći, Sarajevu i Višegradu te u Mejdanu nad Leotarom“, kaže Damir Mulaomerović, trener Tuzlaka.

Sa omjerom 10-8 Tuzlaci su na diobi treće pozicije zajedno sa Kaknjem, Širokim i Zrinjskim. Do kraja regularnog dijela sezone imaju domaće duele sa Kaknjom i Čelikom te gostujuće sa Zrinjskim i Građanskim.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

„Već sam rekao kako idemo utakmicu po utakmicu. U Višegradu smo odigrali na vrhunskom nivou iako smo imali problema tokom utakmice. Povrijedio se Hasandić, u igru nije ulazio Marković... Ipak, Jurković je nastavio niz dobrih partija, Tanasilović je odigrao kapitenski, Džambić vrhunski... Obol pobjedi dali su Hrnčić i Sarajlić, ali i svi drugi koji su ulazili u igru“, kaže Mulaomerović.

Do utakmice sa Kaknjem ima 14 dana. Sloboda će biti jača za Nikolu Gajića koji bi napokon trebao zaigrati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.