Odgađa se ABA liga?

Sudije u velikim problemima

Odgađa se ABA liga?

M. Šljivak

Sjednica ABA lige u Zagrebu donijela je nove probleme pred sami početak takmičenja i vrlo je moguće da će se početak nove sezone odložiti.

Čelnici regionalne lige uputili su pozive čelnicima svih nacionalnih saveza (KSS, KSBIH, HKS, KSCG, KSM) čiji će klubovi učestvovati u sezoni, kako bi ABA liga konačno dobila priznanje, ali se niko od njih nije pojavio.

Iz regionalnih Saveza su najavili suspenzije sudija koji budu sudili ABA ligu, jer nije pod okriljem FIBA, te je zbog ovog problema moguće odlaganje početka nove sezone.

Sudijska organizacija na kraju će morati da se odluči, a najviše će ispaštati košarkaši, koji se uveliko pripremaju za novu sezonu, koja bi trebala početi u 29. septembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi