Odgađa se Evropsko prvenstvo U18 u Turskoj

FIBA donijela odluku

Odgađa se Evropsko prvenstvo U18 u Turskoj

E. Škorić

Evropsko košarkaško prvenstvo za igrače do 18 godina je odgođeno na neodređeno vrijeme.

U Turskoj se od 30. jula do 7. avgusta trebalo igrati Evropsko prvenstvo za igrače do 18 godina, ali zbog nedavnih političkih dešavanja u Turskoj, FIBA je odlučila da odgodi turnir.

"Izvršni odbor FIBA Europe je odlučila da se na neodređeno vrijeme odgodi Evropsko prvenstvo U18, koje se trebalo igrati u turskom Samsunu", navedeno je u saopštenju FIBA-e.

Izvršni odbor FIBA donio je takvu odluku zbog trenutne situacije u TUrskoj, a uz to je nekoliko košarkaških saveza tražilo odgodu, dok su u Košarkaškom savezu Srbije odbili da pošalju svoje mlade igrače u Tursku.

Postoji mogućnost da se prvenstvo odigra krajem 2016. ili početkom 2017. godine. Unatoč svemu, FIBA je podržala Turski košarkaški savez, koji je u više navrata pokazao spremnost i strpljenje i koji je, navodi se, pokazao da je sposoban da organizuje velike turnire.

Podsjećamo da je i Košarkaški savez BiH spreman biti domaćin ovog turnira, te su čelni ljudi naše krovne košarkaške kuće poslali zahtjev u FIBA. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije