Odgođena sjednica UO KSBiH

O selektoru u subotu

Odgođena sjednica UO KSBiH

M. Šljivak

Sjednica Upravnog odbora KSBiH, koja se trebala održati danas i na kojoj se trebalo raspravljati o imenu novog selektora seniorske selekcije, otkazana je i pomjerena je za subotu.

Nakon što je klupu bh. nacionalnog tima napustio Damir Mulaomerović, krenula je potraga za njegovim nasljednikom.

Mnoga imena su se povezivala sa preuzimanjem bh. tima, a na sjednici koja je bila zakazana za danas u Sarajevu, trebalo se raspravljati o imenu novog selektora.

Međutim, sjednica je otkazana i pomjerena za subotu, kada bismo konačno mogli dobiti ime čovjeka koji će voditi reprezentaciju u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

U najgorem slučaju mogli bismo očekivati skraćenje popisa kandidata, a kandidati za ovu poziciju su dobro poznata imena našoj javnosti.

Tako se, između ostalih, s klupom nacionalne selekcije BiH, spominju Dragan Bajić, Svetislav Pešić, Jure Zdovc, Nenad Marković i Adis Bećiragić.

Podsjetimo, košarkaška reprezentacija BiH je u pretkvalifikacijama smještena u grupu sa Švedskom, Slovačkom i Armenijom, a utakmice su na programu od 2. do 19. augusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi