Odgođena sutrašnja Skupština KSBiH u Zenici

Članovi Skupštine iz RS-a zatražili odgodu

Odgođena sutrašnja Skupština KSBiH u Zenici

D. Kurbegović

Sutra je, kako je SportSport.ba najavljivao, u hotelu "Zenica" u Zenici trebala da bude održana Skupština KSBiH. 

Na pomenutoj sjednici je, između ostalog, trebalo da bude riješeno pitanje novog predsjednika i generalnog sekretara košarkaškog saveza koji su prošlog mjeseca podnijeli ostavke na svojim pozicijama. 

Međutim, danas su članovi Skupštine iz RS-a iz nepoznatih razloga zatražili  odgodu sjednice za sedam do deset dana, a ovime će sigurno najviše žaliti klubovi i reprezentativne selekcije.

Jedan od problema koji je trebao da bude tema sutrašnje sjednice je i KŽK Čelik iz Zenice, kojeg su Konaković i Mahmutović željeli izbaciti iz takmičenja, jer nisu željeli da igraju regularni dio prvenstva.

Zeničanke su aktuelne osvajačice duple krune i ove sezone im je plasman na final-four u Podgorici izmakao radi lošijeg međusobnog skora s ekipom Kvarnera iz Rijeke.

Odgađanjem Skupštine, reprezentativne selekcije će i dalje biti bez čelnih ljudi, ekipe bez budžeta i odlaska na velika takmičenja, čime će sigurno najviše izgubiti košarkaške selekcije koje su proteklih godina toliko puta nas obradovale i vratile nadu u bolje sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi