Odlična partija Bavčića, Prishtina poražena u Rumuniji

Balkanska liga, 7. kolo

Odlična partija Bavčića, Prishtina poražena u Rumuniji

U okviru 7. kola Balkanske lige (grupa B) sastav Sigal Prishtine, za koji nastupa nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Bavčić, poražen je na gostovanju kod rumunskog tima SCM U Craiova rezultatom 101:82.

Iako je njegov tim poražen Edin Bavčić odigrao je svih 40 minuta za ekipu sa Kosova, što je prava rijetkost u današnjoj košarci da jedna igrač na terenu provede svih 40 minuta.

Bavčić je za 40 minuta ubacio 20 poena, što ga je učinilo najučinkovitijim igračem ove utakmice, a pored 20 poena upisao je i 12 skokova od čega pet ofanzivnih i sedam defanzivnih. Na kraju utakmice Bavčić je imao index korisnosti od +26.

Nakon ovoga poraza Prishtina se nalazi na trećem mjestu grupe B Balkanske lige sa identičnim skorom (4-3) kao i njen posljednji protivnik, dok se Bavčić najbolji košarkaš prema indeksu korisnosti u dosadašnjem dijelu takmičenja.

Nekadašnji košarkaš Bosne je i drugi najbolji skakač lige sa 10,1 skokova po utakmice, a listu najbolji skakača predvodi bh. reprezentativac Draško Albijanić sa 11,3 skoka po susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.