Odlična partija Đedovića u ubjedljivom trijumfu Bayerna

Odlična partija Đedovića u ubjedljivom trijumfu Bayerna

D. Rakanović

Košarkaši Bayerna u drugom kolu kolu Bundeslige deklasirali su pred domaćom publikom ekipu Braunschweiga sa 111:53. 

Ekipa Aleksandra Đorđević od prvog do posljednjeg minuta je dominirala.

Bayern je do pobjede predvodio Booker sa 19 postignutih poena, a Barthel je dodao 14. Reprezentativac Srbije Vladimir Lučić ubacio je 13 poena, a Cirbes je dodao 12. 

Nekadašnji reprezentativac BiH Nihad Đedović postigao je 13 poena uz tri skoka za nešto manje od 14 minuta u igri. 

U redovima Braunschweiga istakli su se Bradley sa 11 i Eatherton i Lansdowne sa po 10 postignutih poena. 

Brose Bamberg je na svom terenu savladao Giessen sa 87:83.

U veoma zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici odluka o pobjedniku pala je u posljednjoj minuti. Poenima sa slobodnih bacanja Rickyja Hickmana Brose je poveo sa pet poena razlike na pola minute do kraja. Gosti u preostalom vremenu nisu uspjeli da preokrenu, iako je Lischka imao šut za produžetak, ali nije bio precizan. 

Brose je do pobjede predvodio Lo sa 14 poena, dok je Hickman postigao poen manje. Srbijanski internacionalac Luka Mitrović u debiju za Brose postigao je 12 poena, uz to je imao i 11 skokova, dok su Taylor i Rubit ubacili po 10 poena. 

Nekadašnji košarkaš Sparsa i reprezentativac Slovenije Aleksej Nikolić postigao je četiri poena za nešto manje od 13 minuta u igri. 

U redovima Giessena istakli su se Lishka sa 16, Abrams sa 15 i Bryabt sa 14 poena. 

U ostalim utakmicama drugog kola Frankfurt je savladao Gottingen sa 88:80, Bayreuth je bio bolji od Mitteldeutschera rezultatom 82:74, dok je Wurzburg savladao Jenu nakon produžetka sa 81:79. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi