Odlični Krupalija - poraz Dijona

Košarkaško prvenstvo Francuske

Odlični Krupalija - poraz Dijona

Ekipa Dijona nije imala mnogo šansi na gostovanju kod fabvorizovanog Roannea. Bilo je 106:90 za domaćina koga je do trijumfa vodio Harper sa 26 poena.

U poraženom timu koji će najvjerovatnije izboriti opstanak u društvu najboljih Damir Krupalija postigao je 20 poena i dodao 9 skokova, ali ni to nije pomoglo Dijonu da izbjegne uvjedljiv poraz.

Derbi 29. kola pripao je Nancyju. U duelu sa Orleanom domaćin je slavio sa 69:66 čime je pomogao
Lyonu da ponovo «pobjegne» na bod prednosti.

Lider je na gostovanju savladao Besancon sa 79:76 uz 23 poena Desrosesa.

Poredak
Lyon-Villeurbanne 50 bodova, Orléans 49, Nancy 49, Le Mans 48, Roanne 48, Gravelines-Dunkerque 45, Strasbourg 45, Chalon/Saône 45, Cholet 43, Hyeres-Toulon 42, Vichy 41, Dijon 40, Rouen 40, Le Havre 38, Besançon 37, Pau-Lacq-Orthez 36.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.