Odogođen početak ženskog košarkaškog prvenstva

Prvenstvo odgođeno

Odogođen početak ženskog košarkaškog prvenstva

M. Šljivak

Žensko košarkaško prvenstvo u Bosni i Hercegovini još ne zna datum svog početka.

Iako je prvobitno prvenstvo trebalo startovati tijekom vikenda, zbog nedovoljnog broja klubova prvenstvo je odloženo za sedam dana. 

Razlog što prvenstvo nije počelo je poprilično banalan. Play Off i Čelik, klubovi koji igraju u Regionalnoj ligi od Saveza su dobili dozvolu da se prvenstvu priključe u doigravanju, no ova odluka nije se svidjela KK Mladi Krajišnik, pa se i sam Savez našao u ogromnim problemima.

Mladi Krajišnik, ne želi da dopusti da Čelik i Play Off uđu samo u doigravanje, te sa sobom rukovodstvo ovog tima želi povući i ostale ekipe iz RS-a.

No, to nije sve jer propozicije takmičenja KSBiH nalažu da u prvenstvu mora igrati osam ekipa, ali trenutno se ne može skupiti taj broj timova, a teška situacija zakomplikovana je i nemarom KSBiH, koji nije računao na opstrukcije, odnosno probleme nije riješio na vrijeme, pa sve hoće da spase instaliranjem ekipe Bugojna u elitu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

I taj prijedlog nije primljen s odobravanjem, pa se još uvijek ne zna hoće li žensko košarkaško prvenstvo u BiH uopće i početi.

Bilo kako bilo, očigledno da i dalje postoje ljudi kojima nije u cilju dobrobit košarke u Bosni i Hercegovini. Većina ih, nažalost, sjedi iu u foteljama Saveza, a oni koji žele dobro našoj košarci u ovom trenutku nemaju snage da se izbore sa problemima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.