Održan juniorski turnir "TRAVNIK 2009"
PVSK Panthers - pobjednici turnira

Održan juniorski turnir "TRAVNIK 2009"

M. Skaka

Već treću godinu za redom Košarkaški klub Travnik organizator je turnira u  sa ambicijom da postane i ostane tradicija travničke košarke.

Broj zemalja učesnica na ovom turniru obezbijedio je prefiks međunarodnog sportskog događaja za juniore.

Nakon pobjede u finalu nad vršnjacima Adriatica iz Splita rezultatom 73:62, prvo mjesto su osvojili juniori PVSK Panthers  (Mađarska). U borbi za treće mjesto Čelik je savladao domaću ekipu Travnika.

najboljiNajbolji igrači turniraZa najboljeg igrača turnira proglašen je Adam Lepsengi (Pecs), a najbolji strijelac je Janos Eilingseld (PVSK Panthers).

Inače, vrijeme turnira planirano je u okviru boravka delegacije grada Leipziga i ekipe BBVL Eagles u Travniku sa kojima košarkaški klub Travnik ima partnerski odnos.

Konačan poredak:

1. PVSK Panthers - Pećuh, Mađarska
2. Adriatic-Split, Hrvatska
3. Čelik - Zenica
4. KK Travnik
5. Kolubara - Lazarevac
6. BBVL Leipzig

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.