Održan prijem u čast Razije Mujanović
Foto: Klix.ba

Proslavljena bh. košarkašica

Održan prijem u čast Razije Mujanović

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine danas je u hotelu Bosnia organizovao konferenciju za medije u čast proslavljene bh. košarkašice Razije Mujanović, koja je nedavno primljena u FIBA Kuću slavnih. 

Pored Mujanovićeve, na press konferenciji su ispred nacionalnog Saveza govorili potpredsjednik gospodin Sejo Bukva i član UO KS BiH i član borda FIBA Europe, gospodin Mirsad Đonlagić. 

Đonlagić je istakao da je prijem Razije Mujanović u FIBA Kuću slavnih veliko priznanje i čast za KS BiH.

"Radi se o prestižnom, značajnom i rijetkom priznanju kada je riječ o sportistkinjama. Žao nam je što Razija sada ne može aktivno participirati kada je riječ o igranju i što ono što ju je proslavilo u Evropi i svijetu ne može prikazati i nama u BiH i na taj način pomoći našim reprezentativkama da ostvare dobre rezultate. Ipak, nadam se da će biti prostora i načina da to učini na drugi način. Čestitam Razi i želim joj sve najbolje", rekao je Đonlagić.

Potpredsjednik KS BiH Sejo Bukva rekao je da svi trebamo biti ponosni što imamo takvu veličinu u Kući slavnih.

"Možda smo malo i zakasnili sa ovim prijemom, ali smo morali uskladiti obaveze. Naša namjera je bila da se Mujanovićevoj na simboličan način zahvalimo što predstavlja našu malu državu u Evropi i svijetu. Razi želim da bude dio naše priče, te da na osnovu toga dobijemo nove talente u ženskoj košarci. Od srca joj čestitam, došla je tamo gdje joj je mjesto", rekao je Bukva.

Razija Mujanović je na početku obraćanja medijima istakla da je ona u svečanosti u Ženevi predstavljala KS BiH i državu Bosnu i Hercegovinu i dodala:

"U budućnosti moramo praviti pozitivne priče, zaboraviti ono što je bilo, to je prošlo. Trebamo krenuti ispočetka i okrenuti se ka budućnosti bh. košarke. Ja sam oduvijek na raspolaganju Savezu, da pomognem u razvoju košarke u BiH. Bilo bi mi drago da se sutra pojavi neka nova Raza te da rezultati budu na nivou na koji sam navikla."

Bukva i Đonlagić su Mujanovićevoj ispred KS BiH uručili zahvalnicu za veliki doprinos u afirmaciji u razvoju ženskog košarkaškog sporta u Bosni i Hercegovini, regionu, Evropi i svijetu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi