Đokić: Prvi prioritet je plasman u Ligu 6

Novi playmaker Sparsa za SportSport.ba

Đokić: Prvi prioritet je plasman u Ligu 6

D. Rakanović

Nekadašnji igrač Crvene zvezde Beograd Dejan Đokić nedavno je pojačao sarajevske Sparse. 

Ovaj 28-godišnji organizator igre biće vrijedno pojačanje za mladi tim Sparsa koji sa klupe predvodi Marko Trbić.

Đokić je u razgovoru za SportSport.ba otkrio da je na nagovor Igora Josipovića odlučio da nastavi karijeru u sarajevskom klubu. 

"Sa Igorom Josipovićem sam igrao prošle sezone u Slovačkoj, on je povratnik u Sparse. Ispričao mi je sve najljepše o klubu,o uslovima rada, o treneru, tako da mi nije bilo teško da odlučim. Naravno, još jedna olakšavajuća okolnost je bila što poznajem i Pavla Reljića od ranije", rekao je za SportSport.ba Đokić.

Sparsi su u srijedu u prvoj pripremnoj utakmici poraženi od Igokee rezultatom 95:58.

"U prvoj prioremnoj utakmici doživjeli smo rezultatski težak poraz, ali mi još nismo ni blizu takmičarske forme. Tek trebamo odraditi visinske pripreme, tako da sam uvjeren da će naša igra ubuduće izgledati sve bolje", naveo je Đokić.

Novi playmaker Sparsa kada su ambicije kluba u pitanju smatra da je prioritetan ulazak u Ligu 6.

"Prvi prioritet je plasman u Ligu 6, a i u njoj ćemo svakako željeti ostvariti što bolji plasman. Igor i ja smo najstariji u ekipi i nadam se da ćemo pomoći kako u ostvarenju sto boljih rezultata, tako i razvoju ovih mladih i vrlo talentovanih momaka", rekao je Đokić. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Ovaj 28-godišnji playmaker karijeru je počeo u beogradskom FMP-u, beogradskom FMP, a u bogatoj karijeri je nastupao i za Crvenu zvezdu Beograd, Vojvodinu iz Novog Sada, ABS Primorje, Metalac iz Valjeva i slovačku ekipu Levicki Patrioti Levice.  Prošle sezone je Slovačkoj prosječno postizao 10 poena, uz to je imao 2,4 skokova i 2,2 asistencija po utakmici. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi