OKK Borac savladao KK Bratunac

Prva muška liga RS

OKK Borac savladao KK Bratunac

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Borca večeras su u okviru osmog kola Prve muške lige Republike Srpske savladali ekipu Bratunca rezultatom 80:70, po četvrtinama je bilo 23:15, 17:17, 22:24 i 18:14.

Gosti iz Bratunca prvi su poveli na meču. Odmah u narednom napadu Borac uzvraća. Nakon toga, crveno-plavi su nastavili sa dominacijom na parketu, a nakon šest minuta igre rezultat je glasio 19:7. Do kraja prve četvrtine, gosti su smanjili zaostatak.

Drugu dionicu susreta bolje otvaraju košarkaši Bratunca koji prave seriju od 0:4, pa tako prilaze na samo četiri koša zaostatka. Međutim, Banjalučani se bude pa uzvraćaju serijom od 7:0. Poslije pet minuta igre u drugoj dionici rezultat je glasio 30:26. Prvi put, rezultatski egal bio je tri minute prije kraja perioda (30:30). Ali vjerna publika na tribinama i raspoloženi Nikolić, odlučili su da krenu oštrije. Borac na odmor odlazi s prednošću od osam poena razlike (40:32).

U drugom poluvremenu, banjalučki sastav igra sjajno. Dobra odbrana ali i napad, bili su ključni faktor u igri izabranika Bojana Božića. Prave seriju od 5:0, a svega tri minute prije kraja perioda, Borac je vodio devet razlike (59:50).

Posljednja četvrtina donijela je sjajnu košarku. Blokade, poeni iza leđa, trice, te skok bio je glavni adut domaćina koji period riješava u svoju korist i tako ostvaruje drugi trijumf u prvenstvu.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Nikolić sa 22 data poena, dok je to kod ekipe Bratunca bio Petrović sa 18.

Borac: Nikolić, Todorovac, Samardžija, Barbarez, Raca, Kovačević, Dragičević, Aničić, Suvara, Ćulum, Ristić, Vranješ.

Bratunac: Gajić, Jović, Lazić, Kovačević, Deurić, Milošević, Stupar, Petrović, Alempić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi