OKK Čelik bez problema savladao ekipu KK Promo

A1 liga za košarkaše, 17.kolo

OKK Čelik bez problema savladao ekipu KK Promo

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika i Proma iz Donjeg Vakufa  večeras su u zeničkoj Areni pred oko 200 gledatelja odigrali utakmicu 17. kola A1 lige.

U ovaj meč Čelik je ušao s omjerom od sedam pobjeda i devet poraza, dok su gosti ostvarili šest pobjeda i devet poraza u 15 odigranih utakmica. Iako se očekivala neizvjesna utakmica, izabranici Armela Mujakovića zahvaljujući dobroj odbrani utakmicu su riješili u svoju korist.

Zeničani su mnogo bolje otvorili utakmicu, te su u prvoj četvrtini bili sjajni kako u napadu, tako i u odbrani. Agresivna igra i presing izabranika Armela Mujakovića donijela je rezultat tako da je prvi period završen rezultatom 25:13 za Čelik. Ista igra se nastavila u drugom periodu, tako da su Zeničani povećali još više svoju prednost. Na poluvrijeme se otišlo s  rezultatom  40:20 za ekipu Čelika.

U trećem periodu gosti su zaigrali mnogo bolje, posebno u napadu, tako da su smanjili visoko vodstvo domaćina. Na kraju treće četvrtine bilo je 56:43 za Čelik, tako da su Zeničani s plus 13 poena razlike ušli u posljednjih 10.minuta  utakmice.

U posljednjoj četvrtini gosti su krenuli s agresivnom odbranom da pokušaju napraviti preokret, u 32.minuti spustili su prednost ispod 10 poena razlike, bilo je 57:48 za Čelik. Ipak domaćini koševima Čolomana i Gradaščevića vraćaju prednost na plus 15 poena razlike 63:48.

Pokušali su gosti da se vrate u utakmicu, ali nisu uspjeli, domaćini su zahvaljujući sjajnom Ernesu Mešinoviću prelomili utakmicu u svoju korist i na kraju upisali osmu pobjedu u sezoni. Konačni rezultat glasio je 81:59 (25:13, 15:7, 16:23, 25:16) za ekipu Čelika

Najbolji pojedinci u pobjedničkoj ekipi bili su Armin Bilić s 19 poena i 12 skokova, Faris Preljević sa 17 poena, te Ernes Mešinović s 14 poena i 10 skokova. U redovima ekipe Proma bolji od ostalih bili su Ranko Križanović s 15 poena i Mersudin Kurić s 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi