OKK Čelik potpisao ugovor s Kenanom Fajkovićem

Zeničani misle na budućnost

OKK Čelik potpisao ugovor s Kenanom Fajkovićem

D. Kurbegović

OKK Čelik potpisao je ugovor sa još jednim svojim mladim igračem. Riječ je o Kenanu Fajkoviću, 202 cm visokom krilnom igraču, sa odličnom statistikom u dosadašnjem dijelu Lige mladih KS BiH. 

Kenan, sin nekadašnjeg centra Čelika Omera Fajkovića, košarkom se počeo baviti u KK Nets iz Zenice. Za prvi tim Čelika je debitovao kod trenera Nedžada Hodžića u sezoni 2013/2014 sa nepunih 16 godina. 

Prvi profesionalni ugovor sa Čelikom, 18-togodišnji Fajković je potpisao na četiri godine. 

"Ovo je jedan od mojih najsretnijih dana u životu. U Čeliku imam odlične uslove za rad i košarkaški razvoj. U kadetskoj i juniorskoj selekciji veći je broj odličnih igrača i ovo je za mene dodatni stimulans da nastavim još napornije trenirati",kaže Kenan Fajković. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Podsjećamo, da je nedavno također četverogodišnji ugovor sa našim klubom, potpisao još jedan 18-togodišnjak, Ibrahim Durmo, član juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

OKK Čelik s ponosom ističe, da u svojim redovima trenutno ima četvoricu reprezentativaca BiH u mlađim kategorijama. Semin Burko i Ahmet Begić članovi su kadetske, a Ibrahim Durmo juniorske reprezentacije. Zbog povrede koljena Dino Alić nije bio u mogućnosti odazvati se na pripreme U 20 reprezentacije BiH. Osim Alića, Durme, Fajkovića, Burke i Begića, OKK Čelik velika očekivanja u budućnosti ima i od Husetovića, Džampe, Smajlagića, Brkića, Alića, Kukića, Begagića, Husejnovića, Šepera i još nekih članova juniorske i kadetske ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.