OKK Čelik u Areni testira zlatne bh. kadete

Prijateljska utakmica u Zenici

OKK Čelik u Areni testira zlatne bh. kadete

D. Kurbegović

Kadetska selekcija naše zemlje, koja je aktuelni evropski prvak i koju od 23. juna do 3. jula u španskoj Zaragozi očekuje nastup na Svjetskom košarkaškom prvenstvu, u srijedu će biti gost zeničkog Čelika, s čijom će seniorskom selekcijom u 18 sati u Areni odigrati novi, treći kontrolni susret. Pulene selektora Josipa Pandže, inače trenera košarkaša Kaknja, predvodi sjajni Džanan Musa. Naša se reprezentacija nalazi u grupi D, zajedno s Francuskom, Južnom Korejom i Dominikanskom Republikom.

Danas je u prostorijama kluba iz Zenice održana i press konferencija, na kojoj se prisutnima obratio prvi čovjek ovog kluba, koji je pored utakmice u srijedu govorio i o planovima kluba u narednom periodu.

"Utakmica se trebala odigrati prije deset dana, ali zbog objektivnih razloga pomjerena je za ovaj termin, koji odgovara objema selekcijama. U sklopu priprema naših zlatnih kadeta, Čelik je već odigrao dvije kontrolne utakmice sa selekcijom sačinjenom od igrača sa šireg spiska kandidata, ali sada ćemo igrati protiv igrača koji su ušli na finalni spisak i koji putuju na Svjetsko prvenstvo.Zahvaljujem se Gradskoj upravi što je omogućila besplatno korištenje Arene, tako da će i ulaz biti slobodan. "kazao je na press-konferenciji predsjednik Čelika Goran Bulajić.

Bulajić je dodao i kako uglavnom juniori čine njihov seniorski tim, te da će, zbog financijskih razloga i opredjeljenja da se oslone na vlastite snage, ovi igrači činiti seniorski tim i za narednu sezonu u A1 ligi FBiH. 

Za kadetsku reprezentaciju igrat će i Čelikov centar Semin Burko. Inače, trojica Čelikovih igrača: Ernes Mešinović, Ibrahim Durmo i Faris Prelević, našla su se i na širem spisku U-20 reprezentacije, koju vodi Senad Muminović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi