OKK Sloboda podržava pokretanje Druge ABA Lige

Saopštenje tuzlanskog kluba

OKK Sloboda podržava pokretanje Druge ABA Lige

Piše: E. Čaušević Powered by:
Nakon održavanja Skupštine ABA Lige, OKK Sloboda jeanalizirajući donesene odluke, mišljenja da se rukovodstvo ABA Lige ispravno odlučilo za razvojni koncept koji na kraju treba da rezultira unapređenjem košarke na ovim prostorima.

"Dodatno nas raduje činjenica da se ideja o formiranju Druge ABA Lige ponovo aktuelizirala kao i informacija da do realizacije ove ideje može doći veoma brzo. OKK Sloboda Tuzla daje punu podršku za pokretanje Druge ABA Lige i smatra da bi učešće našeg tima u ovoj ligi doprinijelo ostvarenju strateških ciljeva kluba", navodi se u saopštenju tuzlaskog kluba, te dodaje:

"Sa druge strane, razvoj i afirmacija mladih igrača, kao i apsolutna finansijska stabilnost kluba, te činjenica da smo među prvih pet klubova na prostorima bivše Jugoslavije po posjećenosti utakmica, garant su rukovodstvu ABA lige za ponovno dovođenje ovog velikog takmičenja u naš grad. OKK Sloboda Tuzla čestita rukovodstvu ABA Lige na uspjesima koje su ostvarili u prethodnoj sezoni, kako na sportskom tako i na finansijskom polju".


Liga BiH za muškarce