Okupljanje u srijedu
Mensur Bajramović

Bh. košarkaši uskoro u pogonu

Okupljanje u srijedu

Iako je bilo najavljeno za danas, okupljanje muške košarkaške reprezentacije BiH uslijediće u srijedu u Zenici.

Selektor Mensur Bajramović suočen je sa mnogo problema, otkaza, povreda, ali vjeruje da će igrači koji dođu na prozivku i obave pripreme, ostaviti srce na parketu.

“Tačno je da ima problema, ali koga nema bez njega se može i mora. Raduje me da će svi koji su pristali da obuku dres u predstojećem baražu dati maksimum”, istakao je Bajramović.

Podsjetimo, dodatne kvalifikacije će propustiti Mirza Teletović, Goran Ikonić i Saša Vasiljević, od igrača koji su na spisku, a debitovaće Ratko Varda, iskusni centar (210 cm) koji je u karijeri nosio i dres slavnog Reala, a kojem je FIBA omogućila nastup u bh. dresu, iako je ranije igrao za SR Jugoslaviju.

Pripreme za avgustovski baraž u kojem su nam prvi protivnici Belgija i Portugal naša selekcija obaviće u Zenici, a do početka prve utakmice imaće tri probe, dvije sa Mađarima i jednu protiv Crne Gore.

U slučaju da budemo prvi u grupi za plasman na “Eurobasket 2009” moraćemo kroz dvomeč preskočiti prvoplasiranog iz druge grupe (Italija, Francuska, Finska).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.