Olimpija bolja od Mega Vizure

ABA liga

Olimpija bolja od Mega Vizure

E. Škorić

Košarkaši Union Olimpije slavili su u gostima kod Mega Vizure rezultatom 85:80 u posljednjem meču subotnjeg programa 24. kola ABA lige.

Iako je Mega bila favorit na svom parketu, Olimpija je na kraju uspjela preokrenuti i doći do svoje 10. pobjede, te je sada na 10:14 omjeru pobjeda i poraza, a isti omjer ima i Mega.

Imala je Mega 29:21 nakon prve četvrtine, no ostatak utakmice protekao je u dominaciji slovenskog sastava, koji je na kraju, eto, zaslužio da pobijedi.

Salin je bio najbolji kod gostiju sa 23 poena, Gilius je ubacio 17, po 10 Murić i Stepheson. Krstić je bio predvodnik Mege sa 14 poena, Mičić je ubacio 13, Jokić 11. Iskusni bh. centar Ratko Varda utakmicu je završio sa učinkom od osam poena, tri skoka i tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti