Olimpija krenula dobro, ali izgubila od Zvezde
Foto: ABA

Šampion stigao do treće pobjede

Olimpija krenula dobro, ali izgubila od Zvezde

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su večeras u Ljubljani Olimpiju rezultatom 82:73 u susretu 3. kola ABA lige.

Teško je aktuelni prvak došao do treće pobjede u novoj sezoni. Olimpija se pokazala kao čvrst rival, ali ipak nisu uspjeli da dođu do pobjede protiv beogradskog tima.

Dobro je Olimpija ušla u meč. Pogađali su apsolutno sve u prvoj dionici nakon koje su imali velikih 11 poena prednosti, 29:18.

Slovenački tim je prednost održavao većim dijelom druge dionice. Međutim, popustili su u samom finišu prvog poluvremena, što je Zvezda iskoristila i na odmor gosti odlaze s poenom prednosti, 42:43.

Uvodne minute nastavka pripale su domaćim košarkašima. Otvorili su nastavak serijom 5:0, ali je potom Zvezda preuzela utakmicu u svoje ruke. Uspjeli su aktuelni prvaci da dodatno povećaju prednost i u posljednju četvrtinu su ušli sa šest poena prednosti, 58:64.

Bez većih problema Zvezda je završila posao u ovom meču. Nisu dozvolili Olimpiji da se previše vrati u meč i na kraju su došli do nove pobjede, treće u sezoni.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Nejefikasniji u pobjedničkom timu bio je Ognjen Dobrić sa 17 poena, Taylor Rochestie je dodao 16, dok je kod Olimpije Talor Batle ubacio 17 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi