Olimpija pala u prepunom Pioniru

ABA liga

Olimpija pala u prepunom Pioniru

E. Škorić

Partizan je u Pioniru savladao večeras Union Olimpiju sa 80:74 u meču 17. kola ABA lige.

Beogradski crno-bijeli su u sjajnom ambijentu, kojeg su napravili domaći navijači, ostvarili jubilarnu 10 pobjedu i sve su bliže plasmanu na  završni turnir.

Najbolju košarku igrači obje ekipe odigrali su u prvoj dionici (24:22) i posljednjoj. Na poluvremenu je prednost imala gostujuća ekipa. Olimpija je vodila 39:38.

U nastavku je Partizan bio nešto bolji, pa je na kraju uspio da ubilježi pobjedi. Gosti iz Ljubljane imali su i vodstvo u završnim minutama, no iskusni Mačvan je donio prevagu na stranu Beograđana.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Mačvan je na kraju ubacio 21 poen, Milosavljević 15, Milutinov 14 kod domaćih, a kod gostiju je Marinović bio najbolji sa 14, dok je Omić ubacio 12 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.