Olimpija protiv Mega Vizure do treće pobjede

ABA liga, 11. kolo

Olimpija protiv Mega Vizure do treće pobjede

E. Škorić

Košarkaši Olimpije savladali su Mega Vizuru sa 88:75 u posljednjem susretu subotnjeg programa 11. kola ABA lige.

Olimpija je u Stožicama uspjela da ostvari svoju treću pobjedu u regionalnom prvenstvu. Slovenska momčad se sada bodovno izjednačila sa Širokim i Zadrom (utakmica manje). 

Što se gostiju iz Beograda tiče, ekipe Mega Vizure, oni su u Ljubljani upisali svoj šesti poraz. Najraspoloženiji u ekipi Olimpije bili su Salin sa 20 poena, Omić sa 16, odnosno Gailius sa 13. 

U sastavu Mege Jokić je ubacio 20 poena uz 6 skokova.  Iskusni Ratko Varda je ubacio 14 poena uz 5 skokova. Dvocifren broj koševa ubacili su još Luković (10) i Mičić (10).

U posljednjem susretu 11. kola sutra se sastaju Crvena zvezda i Zadar. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.