Olimpija raskinula ugovor sa Dylanom Pageom

Olimpija raskinula ugovor sa Dylanom Pageom

M. Šljivak

Nakon što su potpisali ugovor sa Jasminom Perkovićem, rukovdostvo Union Olimpije odlučilo je raskinuti ugovor sa američkim krilnim centrom Dylanom Pageom.

Page već nekoliko dana nije trenirao sa ekipom, a nakon što je košarkašev menadžer najavio da se Page ne namjerava vraćati u Sloveniju zbog porodičnih razloga, ugovor je raskinut.

Amerikanac je ove sezone u dresu Olimpije odigrao ukupno 21 utakmicu. U  Euroligi je u sedam susreta imao sjajnih 15 poena po meču, dok je u ABA ligi imao mnogo slabiji učinak, nešto preko osam poena u prosjeku.

Prije odlaska Pagea ekipu je napustio i Aron Baynes koji je karijeru nastavio u NBA ligi, u dresu San Antonio Spursa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.