Olimpija slavila u Szolnoku, Igokea u Zadru
Alex Stephenson (Union Olimpija)

ABA liga, 7. kolo

Olimpija slavila u Szolnoku, Igokea u Zadru

M. Šljivak

Večerašnja dva susreta sedmog kola ABA lige pripala su gostujućim ekipama. Olimpija je slavila kod Szolnoka, a Igokea kod Zadra.

Olimpija je savladala Szolnok rezultatom 71:62. Tim iz Ljubljane je samo u prvih 10 minuta imao problema sa domaćim košarkašima koji s ovaj dio igre dobili 18:14.

Nastavak utakmice je u potpunosti pripao Olimpiji. Vodili su u ostatku utakmice, te su na kraju sasvim zasluženo slavili pobjedu od debet razlike.

Deividas Gailius je predvodio Olimpiju sa 16 poena,  dok je Warren u domaćem timu ubacio 18 poena.

Igokea je u uzbudljivoj utakmici savladala Zadar rezultatom 80:79. Izabranike Dragana Bajića je do pobjede vodio duo Jorović-Nikolić sa po 16 poena, dok je naš reprezentativac Nemanja Gordić ubacio 14 poena. Lawrence je kod Zadra ubacio 26 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.