Oliver Lafayette dobio ponudu od Cedevite

Košarkaš Žalgirisa na meti ekipe iz Zagreba

Oliver Lafayette dobio ponudu od Cedevite

Košarkaš litvanskog Žalgirisa, Oliver Lafayette dobio je ponudu od zagrebačke Cedevite. 

Lafayette bi mogao biti drugi igrač koji će napustiti redove Litvanaca nakon što je klub iz Kaunasa upao u financijske probleme. Prvi koji je napustio Žalgiris je Tremmell Darden, a Amerikanac je pojačao redove madridskog velkikana Reala. 

 

Prema izvorima bliskim klubu navodi se da će Lafayette napustiti Žalgiris ukoliko mu do kraja sedmice ne bude isplaćena plata. Na stolu ima ponudu od Cedevite i trebao bi pojačati redove hrvatskog viceprvaka. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Lafayette je ove sezone u Euroligi prosječno postizao 6.5 poena, za 17.2 minute na parketu. U sezoni 2010/2011. nosio je dres beogradskog Partizana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.