Omić mijenja Nurkića u Cedeviti?

Zamjena za Nurkića

Omić mijenja Nurkića u Cedeviti?

M. Šljivak

Bh. košarkaš koji igra pod zastavom Slovenije Alen Omić mogao bi od naredne sezone nositi dres zagrebačke Cedevite.

S obzirom na činjenicu da je fantastični Jusuf Nurkić izabran na NBA draftu, te da će karijeru nastaviti u dresu Denver Nuggetsa, rukovodstvo aktuelnog prvaka traži idealnu zamjenu na centarskoj poziciji.

Navodno će hrvatski tim pokušati angažovati centra Union Olimpije Alena Omića, koji s ljubljanskim timom ima još dvije godine ugovora.

Interesantno je da su Nurkić i Omić veliki prijatelji, pa bi i naredne sezone Cedevita ponovo mogla imati bh. centra pod košem, koji nažalost nastupa za Sloveniju.

Omić je u dresu Olimpije u protekloj sezoni ubacivao 10 poena po utakmici, a igraće i NBA Ljetnu ligu za ekipu Brooklyn Netsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.