Ovako se voli svoja domovina

Oni su budućnost bh. košarke!

U-20 košarkaška reprezentacija BiH pobjedom u polufinalu Evropskog prvenstva B divizije osigurala je plasman u A diviziju pobjedom nad selekcijom Ukrajine od 89:71.

Pred krcatim tribinama dvorane KSC Ilidža izabranici Alena Abaza pokazali su i dokazali da sport koji se igra pod obručima ima svijetlu budućnost, a naravno za sve će biti potrebno malo više razumijevanja nadležnih institucija.

Mogli su mnogi od mladića iz Abazovog rostera odmarati negdje na moru, puniti baterije negdje u miru za novu sezonu, ali nisu. Pravi primjer svima bio je kapiten ove selekcije Jusuf Nurkić, koji je nakon potpisa sa Denver Nuggetsima stigao na pripreme mlade reprezentacije. Ne sumnjamo da bi i svi ostali njegovi saigrači postupili na identičan način, pokazali su to sjajnom gestom nakon posljednjeg sudijskog zvižduka kada su predvođeni kapitenom stigli na tribine i počeli navijati zajedno sa navijačima “Ko ne skače, mrzi Bosnu”. Šta reći osim bravo momci!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.