Oni su samo veseli dječaci

Selfie za pamćenje

Oni su samo veseli dječaci

E. Škorić

Mladi košarkaši Bosne i Hercegovine do kraja života pamtit će ono što su napravili u Litvaniji, a i ono što ih je dočekalo dan kasnije.

Izabranici Josipa Pandže obradovali su naciju jer su u finalu Evropskog prvenstva savladali Litvaniju i osvojili zlato.

Napravili su veliki podvig, najveći otkako je bh. sporta, a njihovu borbu njihovi zemljaci znali su da nagrade. 

Dočekalo ih je više od 50.000 ljudi na ulicama Sarajeva. Slavilo se u Titovoj, slavilo se u cijelom Sarajevu, Tuzli, Goraždu, Bihaću, Zenici... Mladi košarkaši postali su heroji, o njima se piše i priča svakodnevno. Možda i previše raznih 'istraživanja', previše ih se gura u vatru.

Ipak su oni samo razdragana djeca. Uživaju u košarci, vole ono što najbolje rade. Pomalo su bili i izgubljeni kada se slavilo ispred Vječne vatre. Treba doživjeti da kao 16-godišnjak držiš govor pred 50.000 ljudi. 

Svaki od njih napravio je selfie za dugo pamćenje. Nadamo se da će ovakvih okupljanja u centru Sarajeva biti svake godine i da će Musa, Sikiraš, Čampara, Čerkezović i ostali uvijek mahati zlatnim odličjima s balkona Vječne vatre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.