Opačak potpisao za Cedevitu

Naš reprezentativac vraća se u NLB ligu

Opačak potpisao za Cedevitu

A. Beganović

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine i sada već bivši član španjolske Murcie, Ivan Opačak, novo je pojačanje hrvatske Cedevite.

U dresu Murcie naš reprezentativac je u prošloj sezoni odigrao 24 utakmice, a prosječno je postizao 3,8 koševa, te imao 1,2 skoka, 0,7 asistencija i 0,5 ukradenih lopti. Razlog njegovih nešto slabijih brojki leži u činjenici da je imao malu minutažu, prosječno je igrao 12,8 minuta po susretu.

Veliko zadovoljstvo potpisom našeg reprezentativca iskazao je i sportski direktor Cedevite, Matej Mamić, koji je za zvaničnu klupsku internet stranicu rekao:

"Odličan igrač koji će nam sigurno biti veliko pojačanje na pozicijama 2 i 3. Pouzdan, borben, uporan, sjajnog šuta i uz sve to, jako iskusan. Mislim da smo napravili sjajan posao".

Podsjetimo, prije odlaska u ACB ligu Opačak je nosio dres Čelika, Širokog, talijanske Raguse i Vojvodine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.