Oprezni u oba tabora, ali i optimisti
Josip Sesar nosio je dres Širokog

Drugo polufinale Kupa: Široki - Zrinjski

Oprezni u oba tabora, ali i optimisti

Šlag na tortu prvog dana finalnog turnira Kupa BiH za košarkaše je meč između Široki Eroneta, aktuelnog osvajača našeg najmasovnijeg takmičenja i domaćina, sastava Zrinjskog HTM.

«Kup nam u ovom trenutku nije prioritet», kratko je kazao trener Širokobriježana, Josip Vranković, dodavši da će njegovi izabranici ići na pobjedu u svakom meču.
«To ne znači da nećemo učiniti sve da ga osvojimo», dodao je Vranković.

Širokobriježani u Mostar dolaze kao branioci titule koju su osvojili prošle godine u Sarajevu. Bio je to prvi trofej sezone, koja se na kraju nije mogla nazvati uspješnom.

»Kup je postao stvar prestiža, jer nema nikakvu rezultatsku vrijednost. Ipak, to je jedan od trofeja koji su u igri, a kada ste u Širokom, onda je osvajanje obaveza, bez obzira na činjnenicu da li išta znači. Imamo obavezu da igramo kako najbolje znamo i umijemo», naglasio je Vranković.

Zrinjski HTM je spreman za prvo domaćinstvo. Mostarci su u prednosti jer igraju pred svojim navijačima, ali su svi složni u ocjeni da ove godine imaju konačno imaju sastav kadar za vrh.
“Naravno da nam je posebno drago što igramo u svojoj dvorani i nadam se da će biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Ni to ne mora biti garancija da ćemo pobijediti. Sve što mi želimo je odigrati što bolje, jer smo svoje ciljeve već ostvarili plasmanom u polufinale Kupa i osiguravanje Lige 8 ”, istakao je Josip Sesar, ponajbolji košarkaš Mostaraca koji je u karijeri nosio dres Širokog.

«Biće teško jer je Široki favorit, ali se nećemo predati.»
Susret počinje u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti